Login
Name
Password
 09.05.2024
 Search
e-locator.net
Usage hints
 
17.01.2007 only registered users can post messages.
 
Forum

General

 [Usage hints] [all posts] [categories]
RE: БГ лодки или екипай с Българи около АвстралияРадослав05.07.2009 12:29:57
Пак съм аз :)
Справих се и сам до някъде :) Не можах да отида в Дарвин, промених си маршрута и пристигнах в Бризбейн. Там стоях месец, и после реших да си оставя лодката на отговорно (и платено от моя страна ) пазене, а аз да се прибера в БГ :)) Сега действам по процедура за емиграция за Канада, уж :)) Щото не съм много убеден че ми се ходи в Канада, за това е уж !
Няколко общи приказки, които ми идват ей така на първо четене, свързани с каквото дойде:
За всички, които смятат да опитат ветроходство - няма нищо страшно, и не е никаква философия да се научиш да плаваш с ветроходка, така че не се смущавайте да питате по пристанища дали може да ви вземат за някое плаване, да видите и научите нещо. Големите тънкости са за състезателите и някакви натегачи, дето ако не направят нещо перфектно и после не могат да спат 1 седмица. Аз се научих да плавам по трудния начин - просто си купих 1 малка лодка 2 фута (6.7 метра) в Нова Зеландия, и я подкарах сам, малко пообиколих НЗ, после направих 1 преход до Нова Каледония (около 1000 мили), и от там до Бризбейн, Австралия (пак около 1000 мили, щото сменях на няколко пъти маршрута). И това всичкото сам, без абсолютно никаква помощ.
Последно - прочетох статията за последния носител на наградата Кор Кароли. Не искам да омаловажавам успеха на колегата, но той с колко пари се е бръкнал по всичкото това пътешествие от Белгия до Антарктика??? Строил ли е или е купувал яхта??? Щото като гледам кои са другите претенденти ми направи впечатление че има разни семейства, т.е. хората най-вероятно сами са си купували и екипирали яхтите, и където и да ходят все са се бъркали по джобовете си да дават от собствените си пари. Дайте да бъдем обективни - и в Бг има доста моряци, които с подходящо спонсориране/финансиране могат да направят чудеса, пред които едно стъпване на Южния полюс ще бледнее.
Комисията за наградата Кор Кароли: Кой определя да са точно тия хора жури??? После тия хора колко разбират от море, кораби и ветроходство?? Капитан Ангелов добре, ама с Калиакра до колкото знам винаги пътуваха поне по 20 човека екипаж, искам да видя и чуя какво всеки от тях е направил САМ !!!!
Хора, които са оставали дори и за 1 денонощие сами в морето ще ме разберат за какво говоря, както и много от тия които отделят всяко левче от скромните си заплати за идеята.
Благодаря за вниманието, не плюя никой, просто искам отговори на някой въпроси. 

БГ лодки или екипай с Българи около АвстралияРадослав18.01.2009 06:46:44
    RE: БГ лодки или екипай с Българи около АвстралияРадослав05.07.2009 12:29:57
        RE: БГ лодки или екипай с Българи около Австралияvasco06.07.2009 17:07:36
        RE: БГ лодки или екипай с Българи около АвстралияBULKS107.07.2009 22:54:55
For proposals and questions contact e-mail: webmaster@bg-sail.org
Copyright information all rights reserved PIMDESIGN 2000-2009