Login
Name
Password
 20.04.2024
 Search
e-locator.net
Usage hints
 
17.01.2007 only registered users can post messages.
 
Forum

General

 [Usage hints] [all posts] [categories]
методика за ранглисти?BULKS115.05.2009 22:57:34
Здравейте! Препращам ви писмото, което изпратих и в сайта на федерацията, във връзка с предложението на Г-н Александър Александров, за промяна на методиката за ранглистите!

"Здравейте колеги! Запознах се с предложението, изпратено от члена на УС на БФВ, Г-н А. Александров и си позволявам да изразя своето мнение по него.
По точка 1 1. За основа на ранглистата за съответната година се взима класирането от държавното първенство на съответния клас за предходната година.

Ако това се приеме, се обезмисля участието на всички регати след държавното п-во!Ведага давам и друг пример! Цяла година, даден състезател на клас Оптимист, печели всички регати и най - слабото му класиране е на Д П-во!За следващата година, той влиза с този резултат и се обезмислят останалите му резултати!

2.2. Точкуването на резултатите става по минимална точкова система – за първо място получава 1 точка, за второ -2 и т.н. При неучастие в съответнатарегата състезателятполучава точки, равни на последния + 1т.

Обезценява се постижението на даден състезател, спечелил 1-во място в регата с 50 участника и се приравнява на това, в регата с 3-ма учаснтика! Минималата система, не позволява и премиране на регатите с коефициент!


3. За ранглистата важи всяка проведена през настоящия сезон регата.

Изправени сме, пред реална ситуация, всяка седмица да се провеждат регати!

6. За неучастие в регата, с по-малко от 10 участници на неучаствалите да се начисляват точки, равни на последния +5 точки. ??????

Защо 5 а не 15 или 20 ? Остава и да няма право да се изхвърля!

Това предложение е неразбираемо за мен!Аз имам утвърден бюджет за тази година, и той предполага Неучастието на отбора ми в 4-ри регати! Кажете ми, какъв е стимулът за участие и в останалите? А трява ли, състезатели, поради някакви причини, неучаствали, да бъдат наказвани и на какво основание! Ние сме аматьорски спорт и това не бива да се забравя !

И накрая, но не и на последно място, считам, че след като е започнал новият сезон, няма никакво основаие да бъде променяна методиката.Последната промяна на методиката беше извършена в края на сезона, като последните няколко регати, се обявяваше ранглиста и по старата и по новата системи!"



kostastergidov@abv.\ 

For proposals and questions contact e-mail: webmaster@bg-sail.org
Copyright information all rights reserved PIMDESIGN 2000-2009