Login
Name
Password
 25.04.2024
 Search
e-locator.net
Usage hints
 
17.01.2007 only registered users can post messages.
 
Forum

General

 [Usage hints] [all posts] [categories]
Анализ на проведеното ОС на БФВzaro14.04.2009 00:27:15
Анализ на резултатите от ОС на БФВ
Провокиран от обстийния и задълбочен анализ на г-н Дуков http://sailingteampontos.com/index.php?lang=bg&page=page&id=130 , реших и аз да споделя някой мисли около проведеното ОС на БФВ. Като един от основните организатори в компанията на г-н Чавдар Александров, мога да споделя някой от причините поради което, според мен се получиха тези разминавания в подкрепата за членове на УС и Председател на БФВ.
Организация на кампанията.
1. Кандидатурата на г-н Чавдар Александров бе най-добрата алтернатива на сегашното управление защото:
- той е познат в тези среди и е един от шампионите в редица класове през младежките му години.
- в момента е преуспял бизнесмен и известна светска личност
- поради ангажиментите му в бизнеса през последните години не е участвл активно в живота на БФВ и не е носител на негативи и обремененост от развиващите се процеси на разцепление и поляризация.
- доказал е високата си организационна и управленска компетентност в други сфери.
2. При организиране на неговата кампания се подхождаше по следните принципи:
- Търсеше се абсолютна подкрепа за него сред подкрепящите го клубове, като тя не се обвързваше обезателно а препоръчително с подкрепата на предложените кандидати от тези клубове. Тоест ако между някой от подкрепящите го клубове съществува скрит конфликт, който да доведе до негативен вот за някой от техните кандидати, това да не се отрази на вота за Чавдар Александров.
- Търсеше се подкрепа за него в противниковия лагер, чрез предлагане на концепция за приемственост и контрол – Чавдар Александров – Президент в контролирана среда с участието на Станислав Касъров и Росен Марангозов.
3. Вероятно освен двата предизборни щаба на двамата основни претенденти за президент е имало допълнителни договорки между два Варненски клуба от двете страни – Понтос и Лазур. В резултат на това, техните представители получиха гласове и от двете страни, като имаха най-висок резултат.
Резултати от избора.
Резултатите от избора са възможно едни от най – добрите. Не се осъществи нито едно от желанията на двете страни – за монолитен „еднопартиен” УС.
Избрания Президент Чавдар Александров не е носител на негативи и конфликти.
Чрез избора на Бифшия Президент Станислав Касъров и Вице Президент Росен Марангозов се постигна желаната приемственост независимо, че те са носители на негативи и обремененост.
Избраните Валентин Николов – “ОМК Приморско” , Павел Дуков - ВК “Понтос”, Георги Гуменов – СК “Циклон”, Лъчезар Братоев - ЯК ”Бавария Яхтс” , Силвия Щумпф – Кирова – СК “Лазур” са нови лица, необременени от съществуващото разцепление, склонни към компромиси и сближаване на позициите.
Разбира се има и негативни моменти – не са представени някой от основните клубове в БФВ – Порт Варна, ОМК Несебър и ЦСЯК София. Но това може и да не е сериозен проблем ако се провежда принципна и справедлива политика от новия УС.
Забелязва се и една интересна тенденция на сближаване около общи цели и идеи на клубовете от Варна. Вероятно макар и да подкрепяха различни кандидати, сега след избора те ще се сплотят и ще отстояват обща политика в УС в защита на техните регионални интереси, още повече, че те са най-голямата регионална диаспора в новия УС.
Дано тези процеси се задълбочат и разширят в цялата Ветроходна общност.

Светозар Съев 

For proposals and questions contact e-mail: webmaster@bg-sail.org
Copyright information all rights reserved PIMDESIGN 2000-2009