Login
Name
Password
 23.04.2024
 Search
e-locator.net
Usage hints
 
17.01.2007 only registered users can post messages.
 
Forum

General

 [Usage hints] [all posts] [categories]
Програма на Валентин Николов – кандидат за Председател на БФВzaro15.03.2009 19:16:19
Кратка Програма на Валентин Николов –
кандидат за Председател на Българската федерация по ветроходство за периода
2009 г. - 2012 г.





Уважаеми колеги ветроходци,
представям Ви в тезисен вид, концептуално виждането си за основните насоки в които следва да се развива БФВ за периода 2009 г. - 2012 г. без оглед на това КОЙ ще е Новият Председател. В този смисъл независимо дали моята кандидатура ще бъде приета или не , бих желал вижданията ми да бъдат коментирани от ветроходните среди преди изборите с цел - постигане на най-добро решение в бъдещото управление на федерацията.

Принципи:
- Разширена дискусия с участие на представители на всички клубове и новият УС, след изборите с анализ на направеното така , че доброто и положителното през изминалите години да бъде съхранено и развито.
-Разширена дискусия с участие на представители на всички клубове и новият УС , за изработване на стратегията и приоритетите за развитие на федерацията в един поне двоен олимпийски цикъл.

1. ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ В РАБОТАТА НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ И КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ
Предлагам Управителен съвет от 9 човека и Контролен съвет от 3 човека .
- Всички въпроси от дневния ред на всяко заседание на УС , трябва да бъдат оповестени предварително – 3 дни в сайта на федерацията , а решенията публикувани до 3 дни след всяко заседание !
- Комисиите , е необходимо да се напълнят със съдържание и хора желаещи да работят за ветроходния спорт . Там трябва да се предлагат и решават въпросите , а в готов вид УС на БФВ да взема решение по тях . В състава на комисиите , трябва да има представители на всички клубове и да бъдат напълно отворени за всички желаещи !
- Специално внимание на съдийската комисия , повишаване подготовката на съдиите и осигуряване на спокойствие при вземане на решения , както и политика на ненамеса в работата им !
Предлагам промяна в Устава на федерацията което да регламентира условия за отзоваването на членове на УС когато същите не участвуват в редовните събирания на УС в повече от 3 такива на година. Системата на вземане на решения в онлайн кореспонденция- телефонна връзка чл. 33.2 и кореспондентно вземане на решения следва да бъде ограничена, а характера на вземаните решенията при включване на такъв вид членове да бъдат само от организационен характер а не по същество.
-публичен , публикуван отчет на Председателя или оправомощени от него лица при участието му в мероприятия представляващи федерацията.
-публичен, публикуван отчет на всички лица ангажирани и представляващи федерацията международни институции в които са били избрани като представители на федерацията и от квотата на страната.
-публично обсъждане на кандидатури за гласуването им от УС при предложения за избирането на представители на страната в международните институции, а не както бе до сега вътрешно решение на УС без информация и конкуренция .
По организационната дейност:
-Оперативно счетоводство на щат.
-точно формулирани задължения на щатните служители и ясен отчет пред УС, регистрация и разглеждане на всички жалби или забележки към дейността им.
-писмен и публичен отчет в сайта на федерацията на всички лица – треньори , ръководители на отбори за резултатите при участието им на състезания в чужбина.

2. КОРЕННА ПРОМЯНА В МЕДИЙНАТА ПОЛИТИКА НА БФВ – ИНВЕСТИЦИИ В МЕДИЙНОТО ОБСЛУЖВАНЕ
- ангажиране на сериозна пиар агенция , което би довело до повече информация за ветроходния спорт и оформяне на добра среда за привличане на повече инвестиции и рекламодатели
- премахване на каквато и да е цензура в информационите потоци на федерационните сайтове

3. РАЗВИТИЕ НА КЛАСОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ
- Ветроходния спорт се нуждае от сериозен анализ за развитието на класовете ,затова предлагам да бъде отворена широка дискусия и всеки клуб да изрази становището си по тези въпроси . Смятам ,че всички класове могат да продължат да се развиват свободно , но БФВ трябва да акцентува и финансира допълнително 2-3 класа ,които да бъдат определени като стратегически и задачите да бъдат участие в Олимпийските игри през 2012 г.
- специален акцент на детските класове , като база за развитието на всички класове в последствие
- IRC системата и проявите да бъде предоставена за администриране както в повечето страни на специално създадена институция т.н. Offshore racing club , в които да членуват всички клубове имащи само пряко отношение към киловото ветроходство и в които клуб федерацията да е колективен член, да има право на свой представител в УС . В този смисъл федерацията ще оправомощи функциите си като Rule Authority на тази институция и ще се освободи управленският си ресурс , като го насочи основно в олимпийското ветроходство без да загубва авторитета си и влиянието си като политика в киловото ветроходство.

4. БФВ И ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ
- Ролята на БФВ , в работата с институциите в Република България виждам ,в пълна ангажираност за съдействието на комуникациите между клубовете , общините и др. държавни институции , за развитието на ветроходните бази , като БФВ се явява гарант относно преотстъпването на терени за нови клубове
-Материално техническа база на федерацията- БФВ да направи всички възможни усилия по възстановяване на правата си като оператор на имуществото на ДАМС на изградените за целите на ветроходството бази, като във вътрешността на страната така и на морето.
В най-лошият случай да намери решение част от функциите на базите да бъдат съхранени за спортни цели. Да търси нoви решения със съдействието на Общините по стимулиране изграждането на клубни бази.
-подобряване на взаимодействието с ДАМС и БОК
-Подпомагане на клубовете относно разработването на проекти свързани с развитието на ветроходния спорт, високото спортно майсторство и работа в училищата !

5. ДОМАКИНСТВАНЕТО НА ГОЛЕМИ МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЯВИ .
-Трябва да бъдат продължени усилията в тази насока , като възможност за модернизиране на ветроходните бази ,като материална част и условия .

6.ВЪТРЕШЕН СПОРТЕН КАЛЕНДАР
-Подпомагане организационно , материално и финансово проявите в вътрешния спортен календар ,както и търсене на консенсус относно времето и местоположението им .

7.МИСИЯТА

ДА СЕ ПРЕМАХНЕ НАПЪЛНО РАЗДЕЛЕНИЕТО ВЪВ ВЕТРОХОДНИЯ СПОРТ , ПЪЛНА РАВНОПОСТАВЕНОСТ НА ВСИЧКИ КЛУБОВЕ И ДЕЯТЕЛИ !

ПРАВОТО НА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧЛЕН НА БФВ ДА БЪДЕ ГАРАНТИРАНО !

ВЕТРОХОДСТВОТО Е СПОРТ НА СВОБОДНИТЕ ХОРА , НЕКА ДА БЪДЕМ НАИСТИНА ТАКИВА И ДА ОТВОРИМ СЪРЦАТА И РАЗУМА СИ ЗА ТОВА !


11.03.2009 г.
гр. Бургас
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ 

Програма на Валентин Николов – кандидат за Председател на БФВzaro15.03.2009 19:16:19
    RE: Програма на Валентин Николов – кандидат за Председател на БФВNiGhtPiSH19.03.2009 00:24:23
For proposals and questions contact e-mail: webmaster@bg-sail.org
Copyright information all rights reserved PIMDESIGN 2000-2009